Ze bestaan echt: mensen die graag doen wat een ondernemer totaal niet leuk vindt!

Een integrator is zo iemand. Een integrator neemt graag de strategische managementtaken van een ondernemer over. Als ondernemer start je in eerste instantie met alles zelf doen. En zodra dat kan, ga je allerlei uitvoerende taken uitbesteden. En in weer een volgende fase ga je over op het inhuren of aannemen van een of meerdere managers die de operationele managementtaken van je overnemen.

En dan?

Dan blijft er altijd nog een flinke hoeveelheid strategische managementtaken over die je aan niemand kwijt kunt. Taken die belangrijk zijn maar die jij als ondernemer vaak niet echt leuk vindt. Taken die ervoor zorgen dat jij niet toekomt aan dat wat jij als ondernemer moet doen. Omdat je deze taken aan niemand kwijt kunt blijf je ze zelf doen waardoor je het gevoel hebt dat het bedrijf jouw leven runt in plaats van dat jij het bedrijf runt.

Misschien herken je het wel dat, nu je bedrijf aan het groeien is, je zoveel dingen aan je hoofd hebt dat er geen ruimte is om over andere dingen na te denken. Je hoofd zit vol, je slaapt steeds slechter en het wordt steeds lastiger om focus te houden op de dingen die je allemaal moet doen. Er gebeuren allerlei zaken binnen het bedrijf waar je niet blij mee bent en al snel stapelen de frustraties zich op.

Groeifrustraties

Omdat ik veel ondernemers spreek, weet ik dat dit vaak voorkomt. Ik loop de top drie van de tien meest voorkomende frustraties met je door, omdat jij er misschien wel iets in herkent en ook op zoek bent naar een oplossing.

Frustratie #1 Niet toekomen aan je eigen werk

‘En wat heb ik nou eigenlijk allemaal gedaan?’vraagt Erik zich af als hij ’s avonds op weg is naar huis en zich realiseert dat de dag voorbij is gevlogen.
Hij is die dag al om 08.00 uur op kantoor en wil aan het eind van de dag drie dingen écht gedaan hebben: documenten voor de vergadering van 09.00 uur doornemen, e-mailberichten afhandelen en een presentatie voorbereiden. Aan het eind van de dag realiseert hij zich dat hij de hele tijd bezig is geweest met brandjes blussen en dus schuiven het afhandelen van zijn emailberichten en het voorbereiden van de presentatie – niet voor het eerst – weer door naar de volgende dag.

Frustratie #2 Geen tijd voor het gezin

Stefan heeft een goedlopend bedrijf in sportkleding. Zijn medewerkers zijn dol op hem en toch voelt het alsof hij in een werk/gezin spagaat zit. Hij maakt steeds langere werkdagen, waardoor hij vaker naar huis moet bellen om te zeggen dat hij wat later thuiskomt.

Hij heeft een prachtgezin, maar is bijna nooit op tijd thuis om van hen te genieten. Zelfs als hij in het weekend wel thuis is om bij zijn gezin te zijn, betrapt Stefan zichzelf er regelmatig op dat hij niet met volle aandacht bij zijn gezin is. Hij is er wel, maar met zijn hoofd zit hij bij alles wat er in het bedrijf nog opgepakt moet worden.

Frustratie #3 De uitvoering van het businessplan loopt mis

Ellen komt er na een half jaar achter dat ze totaal niet op schema liggen met de uitvoering van het businessplan. De omzet is aanzienlijk lager dan verwacht. Terwijl het plan er op papier heel strak uitziet, schieten ze binnen haar bedrijf in de praktijk alle kanten op en verliezen ze focus op waar ze naartoe willen. In plaats van sterk te gaan voor de sieradenlijn die het beste verkoopt, versnippert de focus en doen ze van alles een beetje.                             

De andere frustraties uit de top tien

4. Medewerkers weten vaak niet wat jij bedoelt.
5. Er is gedoe in het team.
6. Er wordt langs elkaar heen gewerkt.
7. Er worden te veel details met je besproken. 
8. Je hebt een te grote to-dolijst.
9. Je zit met je bedrijf tegen een groeiplafond en kunt dit niet doorbreken.
10. Je kunt de groei van het bedrijf niet managen.

Als jij jezelf in een of meerdere van deze groeifrustraties herkent, is het waarschijnlijk tijd voor een integrator.

Maar wat doet een integrator dan precies?

Een integrator pakt de zaken rondom de strategische managementtaken op. Denk dan aan het aansturen van een managementteam, focus houden op de strategische doelen voor de korte, middellange en lange termijn, de algehele strategische bedrijfsvoering en het vertalen van de visie van de ondernemer naar de werkelijkheid.

Het voordeel van werken met een integrator is dat je de laatste beetjes strategische managementverantwoordelijkheden kunt delegeren en kunt gaan doen waar jij goed in bent. Visie ontwikkelen, toekomstplannen maken.

Een ander voordeel is dat je niet alleen een strategische sparringpartner hebt, maar ook iemand die het bedrijf mee runt. Een bedrijf runnen bestaat immers uit leiderschap en management. Het bedrijf leiden blijft  jouw verantwoordelijkheid als ondernemer, het bedrijf strategisch managen kun je overlaten aan een integrator.

Ideaal voor ondernemers die nog niet toe zijn aan een COO maar wel veel te veel strategische managementtaken op hun bord hebben liggen. Werk je al met een COO samen, check dan even of hij of zij de integrator rol goed pakt. Een van de rollen van een COO is namelijk die van integrator, maar dat is nog niet zo bekend in Nederland en België.

In Nooit meer managen lees je alles over hoe de samenwerking tussen een ondernemer en een integrator er uit kan zien. En over de voordelen die dat brengt. Het boek is gebaseerd op praktijkverhalen van micro, kleine en middelgrote bedrijven in Nederland en België. Dat maakt het heel herkenbaar en direct toepasbaar.


Nooit meer managen

Zou het niet fijn zijn als iemand het dagelijks gedoe van je overneemt zodat jij weer toekomt aan wat echt belangrijk voor je is? Een integrator is zo iemand. In Amerika inmiddels een veelvoorkomende functie. In Nederland nog tamelijk onbekend. Een integrator is een onmisbare partner.

In Nooit meer managen legt Angélique Piternella stap voor stap uit wat een integrator is, hoe je met hem of haar samenwerkt, hoe je een integrator vindt die bij je past en wat hij of zij je oplevert.