De 100e aflevering van Dé Klanten­podcast!

Afbeelding bij artikel van Daniëlle de Jonge

De 100e aflevering van Dé Klantenpodcast van BNR staat online. Felicitaties voor auteur, spreker, trainer én host Daniëlle de Jonge! Eind 2019 begon zij deze podcast voor BNR samen met auteur en spreker Jos Burgers. En nu hebben zij ook samen de 100e aflevering gemaakt. Zo hoort dat. Een gesprek tussen twee klantgerichtheidsexperts.

Deze keer staat de stelling ‘Geef nooit korting!’ centraal. Daniëlle en Jos geven je volop praktische tips, aansprekende voorbeelden en verfrissende inzichten over:

  • Waarom stellen sommige klanten de kortingsvraag?
  • Hoe voorkom je dat het onderwerp korting op tafel komt?
  • Welke beïnvloedingstechnieken zet je in om prijsdruk te vermijden?
  • Hoe weet je wat je waard bent en blijf je daar voor staan?
  • Hoe ga je om met de vraag om korting mét behoud van de goede klantrelatie?

Na het luisteren van deze podcast weet je precies wat te doen met vragen als “Kan er nog iets van de prijs af” of “Kun je nog eens naar de prijs kijken”. En dat is uiteindelijk voor iedereen positief!

Benieuwd naar de andere stellingen en gesprekken daarover in Dé Klantenpodcast? Daniëlle zette de best beluisterde podcasts voor ons op een rij.

In offertes is prijs het minst interessant

Is de prijs echt het enige wat telt? Of kun je de inhoud zo aantrekkelijk maken dat de klant ook bereid is om niet voor de goedkoopste aanbieder te kiezen? Klantgerichtheidsexperts Daniëlle de Jonge en Jos Burgers bediscussiëren hoe je ervoor zorgt dat jouw offertes onderscheidend zijn, perfect aansluiten op de klantbehoefte en een heel grote winkans hebben.

Bescheidenheid siert de mens, maar het verkoopt voor geen meter

Bescheiden zijn is een mooie eigenschap, alleen zit het vaak in de weg bij het bereiken van zakelijke doelen. Wat zijn de beste manieren om jezelf te laten zien, zonder van de daken te schreeuwen hoe geweldig goed je bent? En hoe vraag jij aan klanten en andere relaties in je netwerk wat je nodig hebt? In deze podcast geven klantgerichtheidsexperts Daniëlle de Jonge en Jos Burgers je tips en praktijkvoorbeelden over hoe jij jezelf stevig op de kaart zet.

Alleen managers weten wat het beste is voor de klant

Kaders scheppen als het gaat om klantgerichtheid: graag! Als de manager maar niet de enige is die bepaalt hoe klantgerichtheid eruitziet en op welke manier medewerkers daar vorm aan moeten geven. Hoe zorg je dat je wél heel goed weet wat het beste is voor de klant met behulp van data en medewerkers? Hoe haal je klanten naar binnen om te horen wat zij belangrijk vinden en hoe maak je dat zichtbaar? En hoe maak je klantgerichtheid vergroten leuk voor iedereen? Kom uit de spreekwoordelijke ivoren toren en laat je inspireren door de tips die klantgerichtheidsexperts Daniëlle de Jonge en Sydney Brouwer je geven.

Bedrijven focussen te veel op transactie en te weinig op emotie

De transactionele klantrelatie: waar moet een knop op de website en hoe verkorten we de wachtrij? De emotionele klantrelatie: hoe voeg ik kwaliteit toe aan het leven van klanten en wat maakt dat ze trots zijn op onze diensten of producten. Wie kiest voor toekomstbesteding zakendoen richt zich beter op de emotionele aspecten dan louter het transactionele. De customer journey is leuk, de life journey is vele malen belangrijker! Die bindt klanten op veel krachtiger wijze en zorgt voor een jarenlange, trouwe relatie. In deze podcast geven klantgerichtheidsexperts Daniëlle de Jonge en Steven van Belleghem je volop tips hierover.

Rake teksten die klanten overtuigen

Klanten raken met de woorden die ze lezen maakt je onweerstaanbaar om zaken mee te doen. In deze podcast geven klantgerichtheidsexpert Daniëlle de Jonge en schrijfcoach Eefje Gerits je tips over het vangen en vasthouden van aandacht, teksten schrijven die klanten graag lezen, briljante binnenkomers om verbinding te maken, klanten aanspreken in twee – Nederlandse – talen en levendige teksten om je te onderscheiden.

Storybrand: de meest heldere boodschap voor meer omzet

Hoe maak je een pakkende boodschap waarin de klant zich direct herkent en die aansluit bij zijn behoefte? Storybrand is de oplossing. Geen verhaal over jouw bedrijf, je USP’s en wat je allemaal doet. Wel een verhaal met de klant als centrale held en jouw bedrijf als gids om de klant te helpen. In deze aflevering van Dé Klantenpodcast gaat klantgerichtheidsexpert Daniëlle de Jonge in gesprek met Daan Schmidt, gespecialiseerd in de Storybrand-methode. Je krijgt tal van tips over: het brein van klanten prikkelen, drie vragen die iedere klant beantwoordt wil hebben en hoe je de eeuwenoude kunst van het verhalen vertellen inzet voor jouw bedrijf.


omslag Geef nooit korting

Geef nooit korting!

Wees trots op de prijzen die je voor jouw producten of diensten vraagt. Realiseer je hoe waardevol je bent voor jouw klanten en laat je niet gek maken. Als klanten zeggen dat je te duur bent, is dat vervelend. Maar het is pas echt een ramp als je dat zelf ook vindt!

Jos Burgers laat in zijn boek aan de hand van prikkelende adviezen zien hoe je het best met prijsdruk kunt omgaan. Op een luchtige manier beschrijft hij hoe je prijsdruk voorkomt en tegengaat. Want lage prijzen zijn geen vaststaand feit. En onze eigen invloed op de prijs is veel groter dan we vaak denken.


Human2Human

Vergeet Business2Business en Business2Consumer. Klanten verwachten steeds meer van leveranciers en dat vraagt om een eigentijdse manier van klantgerichtheid en commercie. Human2Human is de oplossing. In dit prikkelende boek beschrijft Daniëlle de Jonge helder en to the point hoe je van klanten ambassadeurs maakt. Bovendien liggen de mogelijkheden om aandacht te geven voor het oprapen, de kunst is ze doeltreffend en doordacht in te zetten. Dit boek staat boordevol praktische tips om potentiële en bestaande klanten échte aandacht te laten ervaren. Wil jij zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk zijn? Kies dan voor de kracht van de nieuwe klantrelatie!

omslag Human2human

omslag Six star service

Six Star Service

Klanten worden niet zomaar fans, daar moet je echt wel wat voor doen. Geweldige service leveren bijvoorbeeld. Service die de verwachting van klanten echt overtreft omdat hij persoonlijk én op maat is, en daarom een extra ster verdient: een zesde ster. Dát is Six Star Service. In zijn gelijknamige boek deelt Sydney Brouwer simpele maar doeltreffende inzichten om die service te verlenen. Door het volgen van de principes uit dit boek kan iedereen een memorabele beleving creëren voor klanten, collega’s en anderen die zaken doen met een organisatie. Een boek boordevol voorbeelden en anekdotes uit de praktijk die inspireren om ook een extra stap te zetten voor de klant!


The offer you can’t refuse

De komende jaren zullen bedrijven een actieve rol moeten spelen in de ‘life journey’ van klanten: dromen mee helpen uitkomen en problemen in het dagelijks leven wegnemen. Daarnaast kijken klanten meer naar bedrijven dan naar overheden om maatschappelijke problemen zoals klimaat, gezondheidszorg en mobiliteit aan te pakken.

Als je bedrijf erin slaagt een goed werkende digitale dienstverlening aan te bieden, een levenspartner van klanten te worden en mee een oplossing te zijn voor maatschappelijke uitdagingen, dan bouw je ‘an offer you can’t refuse’.

Omslag The offer you can't refuse

omslag Storybrand

StoryBrand

Klanten willen weten waarom jouw product of dienst voor hen van toegevoegde waarde is. Het ontwikkelen van een heldere boodschap is hierbij essentieel. De manier waarop je schrijft en spreekt over een product of dienst is voor klanten namelijk van doorslaggevend belang om over te gaan tot de aankoop ervan. Dat inzicht vormt de basis van de StoryBrand-formule. Die formule is volledig gebaseerd op hoe het brein reageert op verhalen. Door gebruik te maken van zeven universele verhaalprincipes creëert StoryBrand voor elk bedrijf effectieve boodschappen die ingezet kunnen worden op websites, presentaties en social mediakanalen.